Комплексний протеїн Pro6 від американської компанії R1, у ньому цілих 6 різних варіантів білка, непогано так? Мало того, здивувала прозорість складу, такого підходу раніше не зустрічали. Загалом, давайте розберемо склад, кому підійде такий комплексний протеїн і чим він кращий від сироваткового.

Що таке комплексний протеїн?

Це коли в одну банку протеїну запхали кілька різних варіантів білка, наприклад, сироватку, яєчний, м'ясний, соєвий, казеїн і т.д. За рахунок такого розмаїття цінність протеїнового коктейлю підвищується, в результаті ми отримуємо набагато більше амінокислот для відновлення організму, причому це корисно не лише для спортсменів, а й загалом для збагачення раціону.

Такі багатокомпонентні протеїни не дуже популярні, але ми вважаємо, що вони недооцінені. Такий протеїн поступово підживлює організм, тому що сироватка засвоюється за 30 хвилин, потім включається в роботу яєчний білок до 1 години і казеїн, який може засвоюватися кілька годин і загалом такий коктейль буде ситнішим, ніж сироватка.

Також, варто згадати про універсальність прийому. Такий протеїн можна пити хоч уранці, хоч після тренування, хоч увечері.

Склад

Давайте таки перейдемо до найголовнішого, до складу. Розмір порції стандартний – 33-34 г, білка виходить 73-75%, залежно від смаку, це хороший показник. На порцію всього 3 г вуглеводів і 1 г цукру, який не додатково доданий, а натуральний з інгредієнтів. Жирів 1 г, тому по БЖВ тут все у повному порядку, це дієтичний протеїн.

В інгредієнтах використовують суміш протеїнів, називається Protein Blend. Дивимося, що у складі – 6 видів білка, з них три види сироватки, тобто це ізолят, концентрат і гідролізат просто різні види очищення. Далі йде міцелярний казеїн, варто зауважити, що це не дешевий казеїнат кальцію, а саме міцелярний і цінніший. Далі яєчний білок та нативний сироватковий ізолят. Пояснимо, що це таке – це технологія, за якою не застосовуються високі температури, а лише холодна обробка, при цьому всі цінні властивості білка та його структура максимально зберігаються. Виготовити такий білок буде, звичайно, дорожчим через технології.

А тепер той цікавий момент, який здивував нас. Ось використовуються різні види білка і як зазвичай роблять виробники? У складі є концентрат з ізолятом і не пишуть саме скільки чого. А може бути 80% концентрату і трохи дорогого ізоляту, щоб просто красиво написати на банці, що з ізолятом. А тут вчинили по-іншому, прямо на банці вказано скільки якогось виду білка на порцію, ізоляту найбільше 7,5 г, потім йде міцелярний і концентрат по 5 г і це величезний плюс, адже ви конкретно розумієте, що купуєте і за що платите гроші.

Що стосується додаткових допоміжних інгредієнтів, то в принципі нічого особливого - це загусник, підсолоджувач, смаковий наповнювач.

Цей протеїн створений тими самими хлопцями, які створювали Optimum Nutrition, також виробляється в Америці. Думаємо ніхто з вас і не зустрічав комплексного протеїну від компанії Optimum Nutrition, на нього ціна була б взагалі космос. А мега популярна SYNTHA-6 – цукрова з низьким відсотком білка навіть поряд не стоїть за складом Pro6 від R1.

Як приймати комплекс Pro6?

Стандартна порція – це одна мірна ложка, яка є усередині банки, розмішуємо на 200-300 мл води чи молока. Коктейль розмішується відразу і немає жодної зайвої піни. Сам коктейль солодкий і в міру густий, з першого разу навіть не скажеш, що він розмішаний на воді. Взагалі, у продукції R1 зі смаками всі окей і дуже смачні.

Кому підійде такий протеїн?

Такий протеїн універсальний, за складом він цінніший, ніж сироватка. За кількістю білка, вуглеводами, калоріями він виграє у багатьох конкурентів. Якихось хитрощів у складі не помічено, навпаки все розписали максимально прозоро. Ціна буде трохи вище за звичайний сироватковий протеїн, але подивіться на склад тут і казеїн, і не дешевий яєчний білок.

Можемо сміливо рекомендувати для відновлення після тренувань, для збагачення раціону, для корисних і ситних перекусів, при схудненні такий дієтичний коктейль можна пити, а для набору маси білка більш ніж достатньо.