Нарешті, є комплекси, які не виснажуватимуть організм і які можна приймати на постійній основі. Багато хто звик, що робочий предтренник має бути з кофеїном, але це не зовсім правильно. MST Pump Killer – це цілий тренувальний комплекс та, що важливо, без стимуляторів. Давайте розберемо його склад, щоб зрозуміти, як він допоможе нам на тренуванні.

Що таке пампінг і навіщо він потрібний?

Pumping - у перекладі з англійської це накачування, наповнення м'язів. При чому для отримання ефекту не обов'язково використовувати якусь добавку, вони лише посилюють ефект. Для отримання пампінгу необхідно робити більше 15-20 повторень і поступово м'яз наповнюється кров'ю, з'являється венозність, краще надходять поживні речовини. Такий ефект накачування необхідний для продуктивного тренування, м'язи повинні вчасно харчуватися глюкозою, амінокислотами та гормонами. Краще постачання дають більшу продуктивність і зростання, а всякі добавки розширюють судини, знижують тиск і всіма способами допомагають швидше доставляти корисні речовини до м'язів там, де вони потрібні. У результаті ми отримуємо витривалість для того, щоб зробити більше тренувального навантаження, плюс поживні речовини, що вчасно надходять, для прискорення відновлення і все це веде до прогресу і зростання маси.
Також є сенс використовувати такі добавки для пампінгу, щоб краще концентруватися на роботі певної групи м'язів. Візуальний ефект і відчуття пампінгу ні з чим не можна порівняти.

Склад MST Pump Killer

Тепер перейдемо до складу і подивимося, що тут є цікавого. Чи насправді назва Pump Killer виправдається дозуваннями?
У складі у нас зазначено два варіанти – звичайна порція 11 г та подвійна 22 г. Відразу скажемо, що подвійна порція 22 г більше для атлетів, тому розглянемо звичайну порцію.

Перший інгредієнт – це ніацин (вітамін В3) у дозуванні 60 мг, що приблизно втричі більше за денну норму, але це нормально, тим більше для підвищених навантажень. Цей вітамін впливає на безліч процесів, пов'язаних із виробництвом енергії в організмі, що актуально на тренуванні. Також розширює судини та дає венозність. Це не основний інгредієнт, але далеко не марний.

AAKG - це одна з форм аргініну, яка вважається більш ефективною. А сам аргінін – це амінокислота, яка допомагає розширювати судини та покращувати кровопостачання. Також за його допомогою організм може виробляти власний креатин, він впливає на відновлення та ріст м'язів. Але ці ефекти украй маленькі і зараз нас цікавить лише пампінг. Порція AAKG - 2,5 г і це робоче дозування, але насправді аргінін дуже погано засвоюється в організмі і практично весь руйнується, тому багато хто його не відчуває. Є сенс приймати його хоча б у комплексі з цитруліном, щоб отримати кращий ефект.

Саме далі у складі йде амінокислота цитрулін. Усі відчувають її ефект. Якщо з різних ефектів є якісь сумніви, то щодо цитруліну є величезна кількість досліджень, що це працює. Цитрулін в організмі трансформується в аргінін, тому має ті ж самі ефекти. Наприклад, віддаляє втому, знижує м'язовий біль після серйозних навантажень, запобігає руйнуванню м'язів при недостатньому харчуванні та дає пампінг. Важливо, що цитрулін засвоюється в рази краще за аргінін і багато хто просто обмежується прийомом цієї добавки. Порція 2,5 г точно буде ефективною.

Далі у складі бетаїн гідрохлорид – це вітамінно подібна речовина. Інгредієнт, що не часто зустрічається, але в передтренниках дорожче буває, наприклад в BSN No Xplode. З ефектів можна виділити – захист м'язів від руйнування, підвищує витривалість, позитивно впливає на судини, серце, печінку та запобігає шкідливим процесам, які можуть призвести до захворювань. Дозування 1 г і цього достатньо.

Далі йде амінокислота бета-аланін. Дуже важлива для витривалості, вона запобігає накопиченню молочної кислоти у м'язах. Таким чином прискорюється відновлення під час тренування та після нього. Це інгредієнт, на який варто звертати увагу у будь-якому тренувальному комплексі. Порція 1г, і вона вже буде працювати, хоча деякі можуть пити і більшими порціями. Ще прийом бета-аланіну може супроводжуватися легким поколюванням по шкірі.

Гліцерол моностеарат – відносно новий інгредієнт, який контролює гідратацію м'язів. Справа в тому, що пампінг здійснюється не лише за рахунок розширення судин та наповнення кров'ю. Без води м'язи неспроможні нормально функціонувати. Тому, під час тренування обов'язково потрібно пити воду.

Таурін – покращує кровотік, допомагає боротися зі стресом та покращує роботу мозку, що дозволяє краще концентруватися на тренуванні. Дозування 250 мг і це не дуже багато.
Ацетилцистеїн – це антиоксидант. Після навантажень залишаються побічні продукти, вільні радикали, які шкодять організму. І ось антиоксиданти допомагають з цим боротися, позбавляють м'язової втоми та прискорюють відновлення.
Норвалін – це штучна амінокислота, яка блокує зниження оксиду азоту, таким чином продовжується ефект пампінгу. За цим інгредієнтом є мало досліджень, хоча його часто додають у предтренники для пампінгу.

Екстракт білої верби – що цікаво, дуже багато досліджень застосування цього екстракту разом із MSM від болів у суглобах, деякі відзначають такий ефект, як від диклофенаку, тобто знеболюючий. Тому, теоретично цей екстракт повинен трохи притупити м'язовий біль і втому.

Екстракт виноградної кісточки – один із найпопулярніших антиоксидантів. Дозування 100 мг. Взагалі антиоксиданти справді корисна штука, особливо якщо є велике навантаження, вони запобігають старінню клітин і в цілому організму, що веде до довголіття.

Екстракт чорного перцю – це також потужний антиоксидант, він допомагає засвоєнню інших поживних речовин, регулює рівень цукру. Часто зустрічається у жироспалювачах.
Загалом список виходить не маленький. І що важливо, дозування не просто для галочки, а справді робочі.

Як приймати MST Pump Killer?

Беремо порцію 11 г та розводимо на 200 мл води. Випити потрібно за 15-30 хвилин до тренування. Звичайної порції 11 г вистачатиме більшості, тут дозування, які відчуватимуться і працюватимуть. Ви повинні розуміти, що приймаючи подвійну чи потрійну порцію, ви не отримаєте Х2 ефекту, все залежить від тренованості атлета, його ваги та інших факторів.