Креатин MST KICK - це комплекс із семи різних креатинів і навіть більше. Він призначений для підвищення сили, особливо у таких важких вправах, як жим чи тяга. Креатин це відносно легкий спосіб додати 1-2 кг м'язів на місяць. Давайте подивимося склад і розберемо плюси та мінуси. Чи буде цей комплекс кращим за звичайний моногідрат? Чи є сенс переплачувати? Бо тут, крім креатину, ще є багато чого цікавого.

Отже, кілька слів нагадування, що таке креатин. Ця речовина в основному міститься в м'ясі, але відіграє найважливішу роль у нашому організмі, він забезпечує енергією наші м'язи. Креатин вже є в нашому організмі і ми отримуємо його з їжі, але в невеликих кількостях. Якщо за допомогою добавки збільшимо запас креатину, то отримуємо додаткові ефекти, які можна використовувати в спорті.

Підвищення сили

Це головна причина, через яку використовують креатин. Можна сказати, що це додаткова батарея, яка забезпечує додаткову енергію для виконання силових вправ. Така вибухова потужність особливо цінується та популярна у скоросно-силових видах спорту, де потрібна максимальна потужність у короткий термін. Наприклад, часто використовується у кросфіті або важкій атлетиці. Також відчуєте ефект у присіданнях, жимі чи навіть у спринтерському бігу.

Віддаляє момент втоми

Креатин також віддаляє момент втоми і запобігає появі молочної кислоти в м'язах, яка викликає те саме неприємне печіння. За рахунок цього ефекту ви швидше перезаряджаєтесь між вправами і підходами, отже, тренування проходить ефективніше.

Стимуляція зростання м'язів

Креатин разом із правильними тренуваннями здатний прискорювати зростання м'язових клітин. Не дарма в дитинстві говорили – «їж м'ясо – будеш великим і сильним». А якщо ви веган, то креатин взагалі мастхев добавка у вашому раціоні.

Поліпшує якість м'язів

Креатин покращує якість м'язів, вони стануть більш форменими та наповненими, у тому числі за рахунок затримки води. Тому з креатином можна спокійно набирати 1-2 кг ваги на місяць.
Ефективність креатину в спорті підтверджена багатьма дослідженнями і при цьому не виявлено якихось серйозних побічних дій. При цьому ціна креатину значно нижча, ніж використовувати протеїн чи амінокислоти. Тому креатин використовують як новачки, так і продвинуті атлети.

Склад MST Creatine KICK

Переходимо до складу MST Creatine KICK. Порція – 10 г, сумарно отримуємо 4,8 г креатину. Хтось скаже, що це небагато. Але решта не менш важлива, трохи пізніше розповімо чому. Дивимося ті сім видів креатину:
⁃ креатин моногідрат (1г);
⁃ креатин буферизований (1г), це форма креатину, яка не дозволяє йому руйнуватися в кислому середовищі шлунка і тому більша частина зможе дійти до місця призначення;
⁃ креатин фосфат;
⁃ креатин цитрат з лимонною кислотою;
⁃ піруват з виноградною кислотою;
⁃ три-креатин малат з яблучною кислотою;
⁃ креатин гідрохлорид, це найдорожча і краща форма креатину, так як у неї найвищий ступінь засвоєння.
Деякі з вас запитають – «а навіщо стільки всього, якщо є звичайний та робочий креатин моногідрат?». Не всі відчувають від нього ефект, у всіх різний організм, у когось може бути діарея, у когось здуття чи просто нуль ефекту. Справа в тому, що креатин моногідрат – це не ідеальна речовина для засвоєння нашим організмом. Він для цього не пристосований. А ось така комбінація з різними молекулами та кислотами допомагає засвоїтись краще. Тому, хто має проблеми зі засвоєнням будь-яких добавок, тим більше креатину моногідрату, то спробуйте такий комплекс. Мало того, далі йдуть додаткові інгредієнти, які допомагають засвоєнню та роботі креатину.
Кальцій – здійснює скорочення м'язів, без цього мінералу вся конструкція тіла та механізм взагалі не працює. Якщо кальцію мало, можуть бути судоми. Сюди ж додали вуглеводи для засвоєння, всього 4 грами і що важливо, це не 90% складу, як буває у деяких виробників, а саме та порція, яка допоможе у транспортуванні та засвоєнні креатину. Багато хто чув, що креатин треба пити, наприклад, із солодким соком. Так ось, креатин KICK вже укомплектований усім необхідним, тут достатньо вуглеводів для засвоєння. З вуглеводів ми отримуємо – декстрозу, мальтодекстрин, фруктозу та кукурудзяний крохмаль. Знову ж таки, для засвоєння креатину можна було б просто додати ложку цукру, але тут заморочилися і додали різні види вуглеводів.

Що цікавого та не стандартного в цьому комплексі?

Це сибірський женьшень, він же елеутерокок. Це хороший адаптоген, який допомагає організму справлятися з різними екстремальними умовами (при зміні клімату або великих навантаженнях), також піднімає імунітет.
Далі йде амінокислота – цитрулін малат. І тут це додаткова плюшка для засвоєння креатину. Якщо вам потрібен серйозний пампінг та покращення кровообігу м'язів на тренуванні, то рекомендуємо приймати цитрулін додатково (2-4 г на тренування).

Як приймати MST Creatine KICK?

Одна порція – 10 г, це дві мірні ложки, вона є усередині. Розмішується на 200 мл звичайної води. Сам порошок креатину дрібний, добре подрібнений. Розмішується креатин легко. Такої порції в 10 г буде достатньо для атлетів до 90 кг, для тих, хто більше можна пити по 15 г. Як показує практика, найбільшу ефективність показує креатин після накопичення, головне приймати його щодня і через тиждень-два ви отримаєте відчутний ефект. Завдяки такому складу та засвоєнню його не потрібно прив'язувати до якогось прийому їжі або протеїну. Можна випити зранку або перед тренуванням. При цьому є обов'язкова умова – треба пити багато води. Креатин затримує воду і при недостатній гідратації м'язів, креатин просто не працюватиме. Термін прийому – 1-2 місяці, далі потрібно зробити кілька місяців перерву.