Сьогодні розповімо, як ефективно використовувати таку добавку як BCAA та які існують міфи щодо цієї спортивної добавки.
Багато хто додає в порцію протеїну ще одну порцію BCAA, але так робити не потрібно. З сироваткового протеїну в процесі перетравлення ви отримуєте ту саму порцію BCAA разом з іншими амінокислотами. Додаючи ще порцію, ви одразу втрачаєте перевагу BCAA – це швидке засвоєння. Тому, якщо ви змішуєте BCAA з протеїном, то вони засвоюватимуться приблизно 20-30 хвилин. Якщо ви вважаєте, що таким чином ваш коктейль стає ще потужнішим, то ні, ви просто подвоює свої витрати. У такому випадку краще випити 1,5-2 порції протеїну.

Більшість людей занадто багато ставить на BCAA, мовляв питиму по 50 г на добу і буде щастя. Але насправді це так. BCAA це не чарівні пігулки. Так, вони запускають процеси анаболізму в організмі, адже 35% усіх амінокислот у м'язах – це BCAA. Синтезу потрібно весь спектр амінокислот з білка, як із звичайного раціону харчування, і з порції протеїну.
Багато хто плутає BCAA з протеїном. Усі запитують «А чи є BCAA у цьому протеїні?». Звичайно є. BCAA є в будь-якому сироватковому протеїні.
На багатьох упаковках виробник може вказати порцію 2 капсули по 500 мг і з гордістю заявити, що у банці 200 порцій. Насправді ця порція буде мізерною, тому що нормальний прийом BCAA становить від 5 г. Тобто доведеться пити по 10 капсул і це нормально.

Як окрема добавка, BCAA засвоюються набагато швидше і це їхня основна відмінність від протеїну. Для отримання максимального ефекту від BCAA їх потрібно приймати безпосередньо під час тренування.
Існує багато помилкової інформації про спортивне харчування. Тому звертайтеся до спеціальних магазинів, де є грамотні консультанти.