Optimum Nutrition Whey Gold Standard – найвідоміший протеїн. Про нього багато написано та сказано. І при цьому надходить дуже багато дивних питань. Не будемо повторюватися і розповімо про головні міфи Gold Standard.

1 міф

Для початку основа – це сироватковий протеїн. Whey у перекладі з англійської означає сироватка, а не назва бренду, як багато хто думає. Сам напис "100%" означає не відсоток білка, а те, що у складі немає дешевих рослинних джерел білка, є лише сироватка. Такий протеїн засвоюється швидко, його можна пити вранці, після тренування і між їдою.

2 міф

Gold Standard не чистий ізолят, це мікс ізоляту та концентрату, і це написано на банці, просто ніхто не читає. В інгредієнтах більшість це ізолят сироватки, потім йде концентрат. Але все одно цей протеїн низьковуглеводний, його можна використовувати як при схудненні, так і для набору маси.
У готовому коктейлі виходить 24 г білка і до 4 г вуглеводів, з яких 1-3 г цукру, залежить від смаку. До речі, розмір порцій залежно від смаку різний, наприклад може бути 29 г, 30 або 31 г.

3 міф

Багато хто каже «я вибираю Gold Standard, тому що тут 5,5 г ВСАА», але це більше маркетинг. Якщо подивитися інгредієнти, то ніхто сюди не додавав ВСАА. ВСАА ви отримуєте внаслідок перетравлення білка. Висновок - додатково ВСАА сюди не додавали, і він нічим не відрізняється від будь-якого іншого сироваткового протеїну. А ось те, що ніхто не знає – до цього протеїну додані ферменти (Aminogen, Lactase), вони покращують засвоєння білка.

4 міф

Ще одна помилка "Gold Standard найкращий". Якщо ви дійсно в цьому впевнені або вам хочеться вірити в це, то ок. Але не варто зі звичайного протеїну робити суперзасіб. Протеїн безумовно класний і якісний, смачний і добре розмішується, претензій немає. Не дарма він топ продажів десятки років. Але за фактом немає чогось особливого або секретних інгредієнтів.

5 міф

Підробки. Насправді, їх не так багато, як кажуть. І якщо купувати у нормальних магазинах, то проблем не буде. Є лише два варіанти цього протеїну. Версія із США та версія з Ірландії (Європа). І це офіційні два виробництва Optimum Nutrition.
Як підсумок можна сказати, що Gold Standard протеїн, що найбільше продається у світі. Більшість ефектів перебільшені, але це, безумовно, хороший і якісний продукт.