Як вибрати спортивну пляшку, адже приходячи в магазин очі просто розбігаються, величезний асортимент та купа моделей. Давай розповімо 7 основних моментів, на що звернути увагу, яка з пляшок надійніша, а яку не варто купувати.
Звичайно, можна використовувати звичайнісіньку пластикову пляшку з моршинської, але така спортивна пляшка дійсно набагато зручніша для спорту, її легше тримати, є всякі кришки, трубочки, відкриваються з кнопки. Мало того, така пляшка універсальна, можна використовувати просто для мандрівок або для дітей.

Щоб було зрозуміліше, відразу перейдемо до прикладів і подивимося на різні моделі. 7 важливих пунктів.

1. Конструкція та миття

Після використання пляшку все одно доведеться мити. Тому при виборі обов'язково звертайте увагу на труднодоступні місця, чи є гострі кути, найчастіше потрібно просто заглядати під кришку і дивитися. Зазвичай саме під кришкою є незручні місця, які дуже складно з часом вимивати, особливо якщо ви використовуватимете спортивне харчування, наприклад, амінокислоти або ізотоніки.
Є пляшки, у яких недостатньо широка шийка та їх складно мити всередині. В ідеалі можна використовувати спеціальний йоржик для миття пляшок. У принципі, у всіх пляшок відкручується велика кришка і абияк можна всередину дістати.

2. Гігієна та шийка

Виходячи з особистої гігієни, шийку пляшки краще руками не чіпати. Ви просто уявіть, скільки разів ви торкаєтеся турніка, гантелей, і потім все це потрапляє всередину вас. Тому, звертайте увагу на шийку і як ви відкриватимете пляшку. Наприклад, найпростіша пляшка від BioTechUSA велосипедна, вона відкривається з таким носиком, який правильно відкривати зубами, а не руками, щоб не торкатися. Пляшка від CASNO відкривається за допомогою кнопки, натискаючи на неї відкривається кришка і є трубочка. Варіант від Blender Bottle класний і надійний, але в будь-якому випадку при відкритті забруднюватимете всю шийку.
Ще звертайте увагу на діаметр шийки. Тут кому як зручніше, є тоненькі трубочки, є величезні фляги з широким горлом. Але якщо ви використовуєте спортивне харчування, то краще не брати пляшки з вузькою шийкою.

3. Розмір пляшки

Розміри пляшок бувають різні, від 300 мл до 2-3 л фляг. Вам потрібно просто знати приблизну кількість води, яку ви випиваєте за тренування, щоб вам було зручно і ви не носили із собою зайве. До речі, зверніть увагу, щоб на пляшці була шкала позначення у мілілітрах.

4. Механізм відкривання кришки

На що ще варто звернути увагу, так це кришка та її механізм відкриття. Наприклад, найпростіша пляшка із закруткою, все просто й нема чому ламатися. У варіанті від BioTechUSA є гумовий носик, який згодом може розтягнутися і протікатиме. Одна з найпопулярніших пляшок – це UZSPACE, відкривається кнопкою і цей механізм досить надійний і брак практично не зустрічається, нічого не проливається. Тому короткий висновок – простіше, значить зручніше.

5. Зручність використання

Пляшка повинна бути зручною для пиття та носіння. Тому, якщо ви плануєте пити на ходу, наприклад, катаючись на велосипеді, то подумайте про те, чи зручно вам її тримати, чи не слизький пластик і як ви відкриватимете однією рукою пляшку. Також звертайте увагу на висоту пляшки, можливо у вас низький підсклянник у машині та пляшка буде просто випадати.
6. Матеріал пляшки
За матеріалом виготовлення, дуже рідко зустрічаються скляні пляшки. Наприклад, ми маємо скляні пляшки від NUTREND. Також є металеві пляшки, але це більше термокружки або туристичні фляги. В основному, напевно, 95% пляшок робиться з пластику, причому використовується тільки безпечний і не токсичний пластик.

7. Надійність

Думаємо, у всіх хоча б раз протікала пляшка, можливо, вона просто луснула чи був брак, чи вона сама відкрилася у сумці. Тому звертайте увагу на кришку, вона повинна щільно закриватися. Крім того, всередині обов'язково має бути якась гумова підкладка, яка застереже вас від протікання.