Постійно хочеться жерти? Всіх вже дістала ця проблема, ви можете годинами тренуватися в залі, бігати, але все одно, переїдання виявлятиметься сильнішим за ваші старання. Сьогодні розповімо 10 лайфхаків, як боротися із голодом і менше їсти. Ці поради допоможуть не лише скинути зайву вагу, а й привчать правильно харчуватися.

1. Не дивіться на їжу

У людини спрацьовує рефлекс і з'являється апетит при одному запаху смачненького або красивої картинки. Тому, прямо сьогодні відпишіться від усіх рецептів в інстаграмі, визнайте собі, що ви ніколи не будете це готувати, але відразу після перегляду залипальних картинок побіжете шукати щось смачне. Також постарайтеся обходити заклади зі смачною, але шкідливою їжею, наприклад, пекарні зі своїми ароматами зі свіжих круасанів. Намагайтеся не сидіти просто за компанію, коли хтось їсть.

2. Шкідливі звички

Справа в тому, що організм звикає їсти в один час і за тих же умов, і навіть якщо ви почнете голодувати кілька днів, то голод все одно прокидатиметься, наприклад, о 10:00, 13:00, 18:00 тому що ви так звикли. Все це означає, що шкідливі звички вам заважають - увімкнув телевізор і відразу хочеться пожувати. Простий вихід - залишити тільки основні прийоми їжі і привчити себе їсти тільки за столом, без факторів, що відволікають.

3. Пийте воду

Для когось це не є секретом, але це реально працює. Якщо випити одну або дві склянки води, то шлунок відразу наповниться, що відразу приглушить апетит і порція з'їденого зменшиться.

4. Не пийте калорії

Багато хто враховує калорії тільки з твердої їжі. Хоча насправді з пляшки коли ми отримуємо більше 200 ккал, а після такого солодкого цукрового напою їсти хочеться ще більше. А якщо не можете без смачної водички, краще використовуйте амінокислоти зі смаком, вони без калорій і в той же час корисні для організму. Свіжі соки не такі корисні, як здаються на перший погляд.

5. Пийте каву

Крім того, що кава бадьорить, розганяє обмін речовин і сприяє жироспаленню, багато хто відзначає, що вона притуплює апетит на пару годин. І не робіть помилку, не додавайте жирні вершки та цукор, як варіант використовуйте підсолоджувачі.

6. Вибирайте смачні продукти

Є багато страшилок на тему правильного харчування. Перетворюйте їжу на приємний ритуал, а не тортури і не потрібно давитися несмачним сухим кисломолочним сиром. Замінюйте на те, що приносить вам задоволення. До того ж кисломолочного сиру можна додати безкалорійний сироп зі смаком шоколаду, ягоди.

7. Їжте більше білкової їжі

Мало хто знає, що для засвоєння білка організм витрачає енергію, причому вуглеводи всмоктуються набагато легше, а жири ще швидше. Звідси випливає, що 100 ккал з білка та вуглеводів – це зовсім різна їжа, при цьому білок набагато довше насичуватиме. Наприклад, плитка молочного шоколаду – 550 ккал, а у сирі вдвічі менше калорій. Замість однієї шоколадки можна випити аж 4 смачні протеїнові коктейлі.

8. Займіть себе чимось

Найчастіше голод нападає, коли вам нудно. Наприклад, у вихідний день ви набагато частіше бігаєте до холодильника. Тому, не давайте собі нудьгувати.

9. Представляйте наслідки

Перед кожним поривом поїсти зайвого, оціните, чи варто того це 5 хвилинне задоволення. Подумайте про те, скільки жиру з цієї смакоти залишиться на вас і скільки потім доведеться відпрацьовувати. Одна шоколадка – це 1,5 години мук на біговій доріжці.

10. Їжте більше клітковини та порожньої їжі

Клітковина - це вуглеводи, які не засвоюються, відповідно створюється відчуття наповненості і ситість триває набагато довше. Крім того, клітковина уповільнює процес засвоєння інших поживних речовин. Фрукти, зелень, овочі – все це реально наситить. Цілісний фрукт в рази корисніший, ніж фреш. Фреш - це лише рідина і в ній залишається багато природних цукрів з водою, а ту саму цінну клітковину ви не отримали, отже ситості ніякої.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам боротися з голодом та тримати себе у формі.