Отже, кому взагалі спало на думку розрізати капсулу з риб'ячим жиром і капати на різні предмети, поки щось не розчиниться?
Справа в тому, що омега-3 найчастіше використовується у двох формах.

Перше – це тригліцериди, це натуральні жири, як вони є у рибі. Концентрація таких капсул буде до 30%.
Друга форма - це етиловий естер, це ті ж жири, але допрацьовані в лабораторії, щоб підвищити концентрацію до 60% або навіть 90% і з кращим очищенням. Цей етил естер через свої хімічні особливості здатний розчинити пінопласт.

Виходячи з цього, народжуються міфи. Наприклад, одні вважають, що якщо омега-3 здатна розплавити пінопласт, вона нібито може розплавити атеросклеротичні бляшки в судинах, тому вона краще. Або навпаки «О боже, вона ж плавить пінопласт, отже це шкідливо для шлунка та організму».
Так ось, яка форма омега-3 використовується в тій чи іншій банці, на жаль, з етикетки дізнатися практично неможливо. Дуже рідко хто пише, не афішує виробник. Єдиний спосіб дізнатися правду,
це розрізати капсулу та капнути на пінопласт. Подивитися реакцію, якщо через якийсь час пінопласт поступово розчиняється, це етиловий естер. Якщо ніякої реакції немає – тригліцериди.

Яка омега-3 краща?

Ті джерела, які ми переглянули, стверджують, що різниця між етил естером і тригліцеридами незначна. І та, й інша форма однаково ефективні, однаково легко засвоюють і мають однаковий вплив на здоров'я. Кому цікаво, то відрижка після капсули риб'ячого жиру також однакові. Тому, вибирайте будь-яку форму.

Плюси тригліцеридів – це натуральність. Якщо вас прямий гріє це знання беріть таку. З мінусів – це низька звичайна концентрація.
Плюси етил естера – висока концентрація, це зручно, не потрібно давитися великою кількістю капсул. З мінусів, така омега буде трохи дорожчою.